Valutamanagement

Valutamanagement

by Treasury-linQ

Dienstverlening Treasury-linQ – Valutamanagement

Internationaal georiënteerde organisaties zijn veelal gevoelig voor wisselkoers fluctuaties van vreemde valuta. Als strategische business partner op het gebied van Treasury management ondersteunt Treasury-linQ de organisatie bij valutaproblematiek.

Allereerst wordt geanalyseerd waar en in welke mate er blootstelling is aan transactie, economisch en translatie valutarisico. Dit geeft inzicht in de effecten van valutarisico op kasstromen, concurrentiepositie en dochterondernemingen. Treasury-linQ formuleert het valutabeleid en adviseert over een geschikte afdekkingstrategie. Hierbij wordt rekening gehouden met de strategie en doelstellingen van de organisatie.

Treasury-linQ beschikt over ruime ervaring met valuta-instrumenten, zoals valutatermijncontracten, valutaswaps, valutaopties en Non Deliverable Forwards (NDF) in Emerging Markets.

Treasury-linQ biedt begeleiding bij (strategische) valuta hedging programma’s. Er wordt hierbij op gelet dat de valutatransacties aansluiten op het valuta risicoprofiel en dat deze marktconform zijn.