Treasury-linQ adviseert Victory Group n.a.v. aankoop ABN AMRO hoofdkantoor

Treasury-linQ adviseert Victory Group n.a.v. aankoop ABN AMRO hoofdkantoor

by Treasury-linQ

Hilversum, 23 december 2021.

Treasury-linQ heeft Victory Group geadviseerd n.a.v. de aankoop van het ABN AMRO hoofdkantoor voor een bedrag van EUR 765 miljoen. Het betreft de grootste “single (office) asset” vastgoedtransactie ooit in Nederland.

Victory Group werkt in een consortium samen met G&S Vastgoed. Beide partijen hebben een goed trackrecord, samen én individueel. Dit maakte hen een betrouwbare partner voor de bank en de stad. ABN AMRO heeft bij de uitvraag en het selectieproces nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van de gemeente Amsterdam met betrekking tot de toekomstige leefbaarheid en diversiteit van de Zuidas. Als toekomstig huurder van een deel van het herontwikkelde gebouw heeft de bank zelf aanvullende duurzaamheidseisen gesteld aan de plannen van de koper en aan het hergebruik van het kenmerkende circulaire paviljoen Circl.

Treasury-linQ heeft Victory Group geadviseerd op Treasury en juridisch gebied gerelateerd aan de financiering en juridische documentatie. Behalve rentehedging heeft Treasury-linQ Victory Group ook begeleid bij het documenteren van de hedging arrangements van de lening voor de aankoop van dit prestigieuze project. Niet alleen is de ISDA confirmatie beoordeeld en onderhandeld, ook is er goed gekeken naar de hedging paragraaf in de leendocumentatie. Een goede match tussen (looptijd) derivaat en inhoud leenovereenkomst is zeer belangrijk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *