Financieren is meer dan geld: roadmap voor duurzaam financieren

Financieren is meer dan geld: roadmap voor duurzaam financieren

by Treasury-linQ

Hilversum, 15 februari 2024.

Onze samenwerkingspartner Ilfa heeft een roadmap ontwikkeld met de uitgestippelde weg naar duurzame financiering. Graag delen wij dit met onze relaties en bezoekers op onze website.

Financieren gaat voortaan over meer dan alleen geld. De ingang van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en -rapportage doet het financiële landschap voorgoed veranderen.

Direct of indirect wordt het voor alle ondernemingen noodzaak om de inspanningen op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG) transparant te maken, niet alleen de allergrootsten. Ook – en zeker – als je de komende jaren financiering nodig hebt. Maak kennis met onze nieuwe, unieke roadmap: de weg naar duurzame financiering.

De stappen afgeleid van de succesvolle werkwijze van ons blijven hetzelfde. Wederom beschrijven we, gebaseerd op de klassieke financieringsleer, in de roadmap de fases om tot een zorgvuldige afweging te komen bij het aanboren en selecteren van passende vormen en bronnen van financiering. Echter krijgt het identificeren van het ESG-profiel en de -risico’s van de onderneming nu een nadrukkelijke rol in het proces. Daar ligt de focus.

De complexe en uitgebreide CSRD-regelgeving die sinds begin dit jaar van toepassing is voor grote ondernemingen heeft ruim 1200 bepalingen en regels. Wij hebben dit vertaald naar de kern. Met waardevolle (achtergrond)informatie en verschillende tools – waaronder een vragenlijst, nieuwe KPI’s en een ESG-scorematrix – helpen we de onderneming om ESG-activiteiten duidelijk en communiceerbaar te maken, in lijn met de nieuwe standaarden binnen de financiële wereld.

Zo maken we het concreet en behapbaar en wordt er met succes een passende financiering gerealiseerd.

Indien u vragen heeft of meer zou willen weten over onze dienstverlening neemt u dan contact met ons op via onze contactpagina of het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *